W
dniu 26 lipca odbyły się, w Karczmie Koszwice, Warsztaty Kulinarne dla
dzieci. Wzięło w nich udział 28 osób. Młodzi adepci sztuki kulinarnej, pod
kierunkiem szefa kuchni, pana Mateusza Wrzyciela, przygotowywali danie
obiadowe, którym były kopytka z gulaszem, a na deser zrobili gruszki z
sosem. Dzieci poznały także zasady pracy w kuchni, obchodzenia się z ostrymi
narzędziami oraz tajniki przyprawiania dań. Przed samym spożywaniem tego co
ugotowali, nakryli do stołu i nauczyli się układać serwetki. Własnoręcznie
przyrządzone dania wszystkim bardzo smakowały.
Warsztaty
zostały zorganizowane, przez Gminną Bibliotekę Publiczną w Pawonkowie i Lokalne Centrum
Społeczno – Kulturalne w Lisowicach, dzięki uprzejmości właścicieli Karczmy
Koszwice, za co im serdecznie dziękujemy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz